bjarne@wilmarsgard.se

Det är skönt att sitta där i den stilla tystnaden och låta tankarna gå som de vill…"Facebook är en enerverande tävling i att, med eller utan falsk blygsamhet framställa sitt liv som roligare än det är. Plus en plattform för att sprida åsikter till andra som tycker likadant och kan bekräfta att man hade rätt från början.”

Skriver en för mig okänd person - men som hos mig väckte upp en lust att få skriva egna texter utan att se någon speciell grupp människor framför mig.

Du får väl se hur det är med den saken - om du t ex klickar på "Högst Personligt" i vänsterspalten…


Nybakat…                                       (6 feb 2023)Visst kan det enstaka gånger vara så att jag vaknar en måndagsmorgon utan att där då finns några planer för resten av dagen.
På något sätt gillar jag det för då kan jag - som idag - sätta mig vid datorn och låta det hända som just händer…
Som att göra en runda på Facebook och finna den här bilden och hamna i funderingar.
Bilden (sägs) vara från den Nederländska staden Zaandam och det färgglada huset till vänster uppges vara ett hotell.

Jaja - men det som får mig att länge titta på bilden är gatubilden - med sin finurliga böj kring nedgången (med rulltrappor och hiss) ner till markplanet under vid kanalen.

Hur jag än försöker har jag svårt att se att "de ansvariga i en svensk kommun/stad skulle kunna få för sig att - överhuvudtaget - kunna tänka sig en liknande lösning vid en stadsplanering.

Vad är det vi saknar i Sverige?
Frågar jag mig?
Lekfullhet?
https://utforskasinnet.se/fordelarna-vara-en-lekfull-person/

Har du något svar?