Lokalpolitik                              (22 mars 2023)

Aftonbladet är Sveriges största tidning i gruppen  Dag- och kvällspress - med sina flera miljoner dagliga läsare.

Om jag vore politiker skulle jag mycket noga följa vad AB skriver om "mitt parti".
Speciellt om det är en text som är skriven av en av de journalister jag har viss respekt för - Peter Kadhammar.

Idag skriver han en krönika som har rubriken du ser här.

Varför Kadhammar har hamnat i det "tänket" beror bl a på de många kommentarer han fått i mejlkorgen (från SD-folk) vid tidigare tillfällen då han skrivit om SD…

Han förklarar i sin text:

"Min första reaktion var att brevskrivarna saknar förmåga att ta till sig information. De är för korkade helt enkelt. I några fall stämmer det säkert men jag fruktar att det är betydligt värre än så.
Breven är ett uttryck för ett fenomen som vi sett över hela västvärlden det senaste decenniet. Fakta spelar ingen roll.
"

OK - om vi då lämnar den stora vida "Västvärlden" och låter oss hamna i Vingåker - så hamnar mitt "tänk" hos vårt lokala SD. Men då inte i samma slags tankar som Kadhammar - utan i andra helt personliga funderingar.

Som bland annat säger mig att jag inte alls kan föreställa mig att de 1358 väljare som i kommunvalet 2022 gav SD sin röst - är ointelligentare än genomsnittet i kommunen.

Då har jag lättare att föreställa mig att de lokala SD-politikerna inte helt har klart för sig att man bör - OFTA - ta hand om sina väljare genom att på olika sätt visa att man (dagligen) tänker på dem - bryr sig om dem…
Och då gärna på ett personligt sätt.

Det gör inte vårt lokala SD…
Och gör de det så vet jag inte vad jag ska finna det.
För jag har just tittat in på deras hemsida och Facebook-sida och där är aktiviteterna lika glest förekommande (och lika lite betydelsefulla) som höjningarna av våra pensioner.
För all del - ungefär då…

Nå - vad skulle då de ansvariga i vårt lokala SD då kunna åstadkomma?

En hel del vill jag anse - men jag tar upp några som är lätta - i alla fall borde vara lätta - att hålla sin Facebook-sida ständigt aktuell med återkommande inlägg.
Och tillåta inlägg från medlemmarna.

Vad det nu kan gälla för företag och föreningar - så är det i de små detaljerna man befäster sin bild av hur människor uppfattar det man gör.
Att man är seriös och att man bryr sig om visa den saken sig även i de små detaljerna.
Nu får du ett exempel - och om du inte håller med mig så tillhör du kanske gruppen Kadhammar pekar på.

Så här börjar ett mejl som SD nyligen sände ut till sina medlemmar i Vingåker:

Hej på er alla medlemmar i Sd Vingåker. Vi är på gång att se till att vår politik kommer till nytta för er som gav oss sin röst. Men vi behöver fler som kan vara delaktiga i arbetet i nämnderna och styrelsen . VI behöver kreativa personer som kan sitta i olika nämnder. Patientnämnden där man har möten i Nyköping. Man har bilersättningen, arvode och förlorad arbetstid man blir inte rik i pengar men man lär sig mycket och träffar andra. Hjälmarensvatten förbund / Nyköpings åarnasvattenföbund / Hjälmarens vattenförbund. Dom möten kan vara på olika platser i Sörmland och där är ersättningen samma som ovan nämnda nämnd. Vi behöver en till valberedning i Vingåker där utgår ingen ersättning men ett glatt humör och go fika kan det bli. Vid fundering och frågor kontakta gruppledaren Lasse 0736755678. Eller lars.goran.karlsson@sd.se. Svar snarast senast den 31 mars. Vi ses.

En - ful - ordradda som väcker läsmotstånd. I alla fall hos mig.
En text sponsrad av John Blund - hade den varit några stycken längre hade du kunnat höra mig snarka…

Förutom att - när jag väl tragglat mig igenom budskapet - efteråt frågade mig - Varför passade inte SD på att utnyttja tillfället att - lite kort förklara vad som finns bakom orden:
Vi är på gång att se till att vår politik kommer till nytta för er som gav oss sin röst
?
"Det här är vad vi jobbar ihärdigt på"…

Men också lite lätt - och personligt - beskriver vad det innebär att arbeta i nämnderna för SD.

Detta om detta - och därmed över till AB-rubriken.

Även om man är ett lokalt politiskt parti
kan man (bör man) nog vända sig ut i vida världen för att finna ämnen som gör att man bygga en kommentar på den för sin lokala Facebook-sida - som gör att läsarna (medlemmarna) finner inlägget vara befogat-intressant-underhållande…

Och då skulle den ansvarige för SDs FB-sida till exempel - kunna åstadkomma en personlig och fyndig kommentar - som där elegant kunde vända Kadhammars text - till en fördel för vårt lokala SD.

SD skriver:
VI behöver kreativa personer som kan sitta i olika nämnder.

Gäller inte det
kreativa behovet - en del annat också?

Det kom upp som en tänk hos mig - liksom en lust att starta kaffebryggaren.

Som alltid presterar vad den ska
- kaffe - men smaken/styrkan/njutningen beror helt på - vad man laddar den med…

 

PS - Den som får för sig den märkligheten att vilja läsa de "politiska partiernas hemsidor" kan som regel snart uppleva att sidorna liksom uttråkat gäspar.
Och om innehållet där då ska försöka beskriva deras verksamhet dröjer det ibland inte länge innan både sidorna och läsaren snarkar.
Totalt livlöst - där lusten att berätta helt har försvunnit.