Ett (tänkt) medlemsmöte                                            


Det började som det brukade - damerna i Kaffegruppen samlades i Kyrkans hus vid 10.30-tiden för att förbereda medlemsmötet som hade sin början 13.30.
Bord skulle dukas med koppar och fat och dekoreras med fina blommor. Kaffe skulle bryggas och så småningom föras över i behållare som lite senare skulle ställas ut på borden.
Smörgåsar skulle bredas och förgyllas med smakliga pålägg.

(Jag tror att tanken nog finns hos de styrande att om där inte serverades kaffe med tillbehör på medlemsmötena skulle färre medlemmar ansluta)

När det närmade sig tiden för själva mötet började medlemmarna strömma in och slog sig ner vid borden och började, som de brukade, utbyta uppdateringar kring sina åkommor.
Ljudnivån i lokalen steg och när föreningens ordförande klockan 13.30 steg upp på scenen och greppade mikrofonen var stämningen rent av en smula livlig.

Ordföranden vände sig om - helt tyst, och tittade ut över borden.

Så småningom uppmärksammade allt fler av de kaffesugna att han stod där tyst och så småningom blev det därför helt tyst i lokalen.
Medlemmarna såg lite förvånade ut och man kunde nog tro att de också var en smula förundrade - rent av förväntansfulla - för så där hade han aldrig tidigare agerat.

Han log stort och sa "Kära medlemmar, jag vill hälsa er varmt välkomna, det är så roligt att se er igen. Och jag blev alldeles varm inom mig där jag stod och tittade på er och sa till mig själv - tänk så många olika levnadsöden där finns, som det kunde berättas om…

Och fortsatte med lite annat småprat innan han sa::

"Jag vill bara kort berätta för er att efter kaffet kommer vi från styrelsen att berätta om en del nyheter som vi alldeles snart kommer att genomföra.

Att vår Facebooksida kommer att uppdateras oftare, bli betydligt mer aktuell. Mer personlig till sitt innehåll.
Och dessutom där komma med utförliga rapporter om vad som förekommit på medlemsmötet - allt för att informera de medlemmar som inte kunnat närvara vid mötena.

Likaså vill vi införa små referat från våra aktiviteter.
Det är ju den viktiga plats där vi medlemmar enklast kan möta varandra.

Vi i styrelsen har tänkt oss att dela på att skriva "krönikor" under rubriken "Månaden som gick" och där berätta lite personligt om vad det i omvärlden finns för intressant vi tycker det finns att berätta för oss i Vingåker.

Likaså kommer vår reseansvariga att berätta ingående om vårt kommande samarbete med bussreseföretaget Befängda Resor AB för att därmed kunna erbjuda er resesugna medlemmar ett bredare urval att välja mellan.
Resor som dessutom på vår FB-sida nu kommer att tydligt marknadsföras på ett inspirerande och vill jag tro - lockande sätt.

Det finns annat vi också vill berätta för er - men när jag nu ser hur kafffesugna i är, så anar jag att det är klokare att vänta med den informationen till efter kaffet…

Igen - varmt välkomna, och njut nu av allt det goda som kaffegruppens flinka damer bjuder oss…

Medlemmarna tittade förvånat på varandra.
Men ingen sa något…


PROs nuvarande FB-sida

PRO Vingåkers hemsida